Ce nu poate lipsi dintr-o prietenie adevărată

Cei care întâlnesc de-a lungul vieții cel puțin o persoană căreia să îi spună „cel mai bun prieten” sunt cu adevărat binecuvântați și norocoși pentru că, în timp ce există multe lucruri care ne apropie unii de ceilalți, elementele care sudează o conexiune solidă, puternică și irevocabilă sunt doar câteva.

FOTO: bubblews.com Există câteva elemente care pot contribui la stabilirea unei relații de prietenie între oameni, scrie dr. Alex Lickerman, autorul cărții Mintea neînvinsă – Despre știința construirii sinelui indestructibil, într-un articol pentru Psychology Today . Interesele comune, valorile pe care le împărtășesc, experiențele dificile prin care au trecut și sentimentul de egalitate pot clădi legături între indivizi, însă nu reprezintă o certitudine că relația înfiripată va fi una puternică.

Prietenia adevărată este atunci când…

Dr. Lickerman este de părere că un prieten adevărat este capabil să pună „fericirea ta înainte de relația voastră de prietenie”. Altfel spus, această persoană îți va spune, indiferent de cost, acele lucruri pe care poate nu îți dorești să le auzi. Chiar dacă dezvăluirea sau mărturisirea unui adevăr dureros poate periclita relația dintre voi, el va face acest pas important, tocmai pentru că este în interesul tău. De asemenea, el va fi cel care te va încuraja să te autodepășești, să devii tot mai bun și tot el va prețui prietenia dintre voi atât de mult, încât nu îți va cere niciodată, în niciun chip, să îți încalci principiile.

„La bine și la greu”, prietenul adevărat se implică activ în viața ta, empatizând cu tine atât în cele mai fericite momente, cât și în cele mai dificile, punctează Frank Viola, speaker religios și scriitor. În această persoană știi că poți avea încredere, pentru că a reușit să o câștige în timp. Acele lucruri pe care nu foarte mulți le cunosc despre tine, problemele care te împovărează și secretele pe care nu le-ai încredința oricui, știi sigur că vor fi păstrate cu grijă de cel căruia îi spui „prieten adevărat”. De asemenea, știi că relația dintre voi e extrem de puternică atunci când nu este periclitată de faptul că aveți păreri divergente. Oricare ar fi subiectul disputei, amândoi sunteți conștienți de faptul că discuțiile voastre în contradictoriu nu slăbesc în nici un fel dragostea reciprocă dintre voi, susține Viola.

Prietenul adevărat te ascultă pur și simplu, lăsându-te să îți descarci povara emoțională care te apasă, adaugă Sharon L. Mikrut, consilier pentru dezvoltare personală, într-un articol pentru Self Growth. El nu te judecă pentru acțiunile tale și te acceptă exact așa cum ești, autentic.

Și ceva în plus

Dr. Lickerman folosea conceptul japonez kenzoku, care înseamnă „familie”, pentru a descrie această legătură puternică și irevocabilă de prietenie dintre indivizi. El este de părere că pentru a consolida o astfel de relație este nevoie de „o atracție similară cu cea care atrage două persoane împreună, într-un mod romantic”. Acest factor are puterea de a lega o prietenie între indivizi aproape imediat și fără niciun motiv explicabil. „Timpul și distanța nu pot distruge legătura pe care pe care o avem în acest tip de prietenie.”

Cea din urmă părere este împărtășită și de Mikrut, care subliniază că o legătură puternică de prietenie nu ține de noțiuni precum timpul sau spațiul. Relația este reluată, cu aceeași intensitate, între prieteni, chiar dacă a trecut mult timp de când aceștia au discutat ultima oară.

sursa: SemneleTimpului.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în INTERESANTE și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s