La cine te închini? – Omul

Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu. Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, și omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui și a închis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie și a adus-o la om. Și omul a zis: „Iată în sfârșit aceea care este os din oasele mele și carne din carnea mea! Ea se va numi „femeie”, pentru că a fost luată din om.” (Geneza 2:7, 21-23)

Cum a creat Domnul pe om?

Odata cu crearea omului Dumnezeu a găsit satisfacție. Dumnezeu din acel moment a avut o atenție specială pentru om.
Când a fost vorba să fie creat omul, Dumnezeu a intrat El în acțiune directă la creerea omului.
Trup și suflet i-a făcut …. Trupul din țărână și sufletul de la Dumnezeu. Sufletul are funcții precum rațiunea, voința și sentimentele.

– Pomul binelui și răului reprezintă punerea la încercare a omului în a vedea dacă omul ascultă de Dumnezeu. Pomul binelui și răului mai este și astăzi printre noi și depinde de noi dacă-l stăpânim prin ascultare și înfrânare. Moise scrie prin însuflare de sus: „Răul se ține după tine, dar tu să-l stăpânești”
Omul a gost creat să fie întotdeauna cu Dumnezeu. Dumnezeu l-a creat pe om pur, dar odată cu căderea omului în neasultare omul s-a degradat, și continuă să rămână așa. Sufletul reprezintă chipul Lui Dumnezeu în noi. Și El lucrează la sfințirea noastră.

2 Timotei 3:1-5 (omul din ziua de astăzi și din zilele de pe urma).
Omul în ziua de astăzi este chinuit, și nu caută mântuirea, se chinuie să-și mulțumeasca trupul și poftele sale.
În mintea omului de azi nu mai încape cuvântul lui Dumnezeu pentru că mintea omului este pătrunsă și umplută de materie. Omul a ajuns să se închine materialismului.
Oamenii nu mai caută împărația Lui Dumnezeu, ci au început să caute materialismul, împărăția acestui pământ.

Efeseni 4:24 … Omul cel nou este ADAM … Un om pur creat de Dumnezeu fara defecte si pofte.
Omul este creat pentru Slava Lui Dumnezeu… Dai slavă Lui Dumnezeu prin comportamentul tău? Sau ești închinător acestei lumi?
Cercetează-ne inima Doamne și pune-ne pe calea Ta! Amin!

Acest articol a fost publicat în Ganduri, INTERESANTE și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la La cine te închini? – Omul

  1. ironwork76 zice:

    Omul cel nou – Adam, fara defecte si pofte, te referi la credinciosul care traieste astazi pe pamant sau te referi la starea de desavarsire de dupa judecata? Pana la urma e clar ca un om oricat de pocait ar fi, nu este lipsit de defecte si pofte.

    In rest articolul tau e fain.

    • Benny Andone zice:

      Multumesc de intrebare si apreciere 🙂 Pavel in efeseni 4 de la 20 la 24 ne indeamna sa ne lasam de aceste defecte, pofte cum zici tu si sa ne imbracam in omul nou (imbracati in Hristos) … Acest om facut de Dumnezeu dupa asemanarea lui (facand o paragonare cu Adam care si el era, a fost dupa chipul Lui Dumnezeu… Si inainte de cadere a fost un om pur fara defecte care era placut Lui Dumnezeu… Spune in cartea geneza ca Dumnezeu a fost multumit de ceea ce a facut). Cred si sunt convins ca daca vrem sa ajungem din nou la starea in care Dumnezeu sa fie multumit de noi, trebuie sa… „Sfintiti-va caci Eu sunt sfant” si apoi… Versetul 22 sa ne dezbracam de …. Vs 23-24 sa va inoiti si sa va imbracati in omul cel nou… Sper sa fie clar 😀 Pacea cu tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s