Păzește-ți inima!

Luați seama bine ca nimeni să nu se abată dela harul lui Dumnezeu, pentruca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă turburare, și mulți să fie întinați de ea.(Evrei 12:15)

De când sunt la Emanuel am învățat foarte multe lucruri (și nu sunt de mult 😀 ). sdfasfawasfUnele cuvinte, expresii sa zicem „cheie” din biblie le-am înțeles și apoi învățat printr-o limbă care la început am urât-o, îmi dădea dureri de stomac doar când mă așezam să învăț alfabetul. Fratele Marius Cruceru împreuna cu asistentul său fratele Corneliu Jităreanu, au știut să ne trasmită dragoste pentru această limbă, limba greacă. Dacă este un motiv pentru care v-aș chema la Emanuel este tocmai pentru cursurile fratelui Marius. Te ajută să înțelegi cel puțin Noul Testament și nunumai.

Dacă privim în textul original din greacă, “luaţi seama” (ἐπισκοποῦντες), înseamnă a supraveghea, a controla şi a corecta… de aici vine cuvântul episcop (care tocmai ar trebui să facă aceleași lucruri 🙂 ).

Spuse acestea… noi suntem cei care ar trebui să ne controlăm inimile noastre în fiecare moment, să supraveghem asupra inimii și să corectăm ceea ce se petrece în ea.

De ce inima? Poate pentru că aceasta este una din filtrele noastre împreuna cu mintea noastră.

Nu ar trebui să dăm vina pe cei din jurul nostru sau pe lucrurile care se întâmplă în jurul nostru atunci când ni se întămplă ceva. Nu putem să controlăm ce fac alții sau modul lor de a se expune înaintea noastră, dar după spusele lui Pavel, putem și ar trebui să veghem, să controlăm și să interzicem inimii noastre ce trebuie și ce nu trebuie să primească. decidem dacă iritarea să se transforme în mânie, mânia în resentimente şi resentimentele în răzbunare. Pavel ne spune: “Luaţi seama bine … ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, şi mulţi să fie întinaţi de ea”.

Un motiv pentru care buruienele invadează o grădină este că grădinarul nu le smulge suficient de repede. La facultate fratele Doru Tintin un administrator de eccepție m-a învățat lucrul acesta, am văzut ce înseamnă să sapi la rădăcina florilor, să tai lăstarii trandafirilor roșii din campus, să smulgi buruienele și să tai iarba; să menții totul frumos și curat. Același lucru ar trebui să îl facem și cu inima noastră.

Atunci când ne confruntăm cu situații dureroase, iritante nu lăsați ca acestea să i-a atitudini greșite, „să prindă rădăcină” în inimile noastre, aducând mai târziu roade stricate. Înlocuiți acele gânduri rele cu gânduri de pace, iertați acolo unde trebuie să iertați… Și este mai bine să oftăm, să îndurăm pentru că așa vom fi „binecuvântați” (conform predicii de pe munte din Matei cap 5).

Înțeleptul Solomon în cartea Proverbelor spune în capitolul 4:23

“Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii”.

Surse: http://www.mariuscruceru.ro

http://www.misiune.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Ganduri, INTERESANTE, Predici și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Păzește-ți inima!

  1. Marcel Enuica zice:

    Dorel Tiutin, Beni 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s