Cum arată lucrarea ta față de Dumnezeu?

În ultima vreme am observat persoane care sunt obligate să facă anumite lucruri și evident că nu le fac din dragoste ci le fac doar pentru că trebuie făcute. Am sesizat un lucru: atunci când le facem din obligație nu ne simțim împliniți în inima noastră! Mi-a dat de gândit acest lucru și am căutat să văd cum trebuie făcută o lucrare pentru a putea fi acceptată și totodată încuviințată de Dumnezeu.

Uitându-mă în Marcu 14:3-9 ne este prezentată relatarea unei femei (se spune că ar fi Maria sora lui Lazăr și Marta din Betania, conform Ioan 11:2) care a făcut o lucrare pentru Dumnezeu. Modelul ei putem foarte bine să îl aplicăm în viețile noastre și astăzi.

Maria vine și face o lucrare din DRAGOSTE. Nu o face împinsă sau obligată de nimeni. O face din dragoste pentru un Prieten personal. Isus Cristos pentru ea și pentru familia ei era un prieten al casei, datorită prieteniei Lui Isus cu Lazăr. Este El Prietenul casei noastre? … un prieten adevărat plânge când tu plângi, se bucură când te bucuri și este tot timpul alături de tine. Deși nu Îl putem vedea pe Cristos cu ochii fizici, Îl putem simți și ne putem bucura de el cu o bucurie negrăită și strălucită prin credință (1 Petru 1:8).

Maria lucrează din Dragoste pentru un Prieten, dar nu orișicum… lucrează dintr-o Dragoste plină de recunoștință. Isus, Prietenul ei era și SALVATORUL fratelui ei. Isus l-a adus la viață pe Lazăr (Ioan 11:1-44). Lui ar trebui să îi datorăm noi astăzi învierea noastră din mormântul păcatului. Cum a fost pentru Maria și Lazăr un SALVATOR, la fel poate fi și pentru noi astăzi.

Lucrarea ei este făcută din dragoste dar și plină de reverență. Știa că Isus Cristos este MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU. Divinitatea Lui merită și din partea noastră aceași atitudine pentru mărețele daruri pe care ni le-a făcut El.

În lucrarea ei, Maria se JERTFEȘTE. Versetul 3 din capitolul 14 ne spune că ceea ce ea a făcut a fost „foarte scump”. Prețul jertfei ei a fost unul de 300 de dinari, corespondentul nostru la 15.000 de lei, banii pentru un an de muncă. Dragostea adevărată nu ratează micile oportunități pentru a dărui sau a sluji. Spunea cineva că: „Sacrificiul este limbajul nativ al iubirii adevărate.” Dacă nu ne jertfim in lucrarea față de Cristos, credința nu ne va fi de nici un folos.

Maria lucrează cu CREDINȚĂ. Versetul 8 din capitolul 14 spune ca ea a venit și a îmbălsamat trupul înainte de îngropare. În timp ce ucenicii stăteau „gură cască” ea a ascultat și a împlinit (îmbălsămarea trupului înainte de îngropare la iudei). Nu stă totul în a asculta planurie lui Dumnezeu, ci stă și în înfăptuirea acestora după planul voii sale. Iacov (1:22) spune că trebuie să fim împlinitori nu doar ascultători ai cuvântului.

Mulți sunt cei ce CRED că oamenii pot fi mântuiți, dar puțini sunt cei care LUCREAZĂ alături de Cristos la mântuirea oamenilor. Fr. Nicoliță Moldoveanu spunea: „Mulți au stat cu el la mese, dar prea puțini au tras cu El la jug”. Mulți sunt cei ce astăzi ascultă dar prea puțini împlinesc. Aveți întotdeauna CREDINȚĂ în ceea ce faceți. Maria a avut și a fost răsplătită cu pomenirea ei veșnică (versetul 9).

DACĂ VREȚI SĂ FACEȚI CEVA PENTRU CRISTOS, SĂ O FACEȚI DIN DRAGOSTE PENTRU UN PRIETEN, PLIN DE RECUNOȘTINȚĂ ȘI REVERENȚĂ, JERTFINDU-VĂ ȘI AVÂND CREDINȚĂ ÎN CEEA CE FACEȚI. REZULTATUL… ÎL VEȚI VEDEA SINGURI!

DAR, SĂ NU FACEȚI NIMIC DIN OBLIGAȚIE… MAI DEGRABĂ VA FI ÎNCUVIINȚATĂ LUCRAREA DIN DRAGOSTE.

Acest articol a fost publicat în Ganduri, INTERESANTE, Predici și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s