CE NU ESTE PLĂCUT ÎN ÎNCHINAREA FAȚĂ DE DUMNEZEU?

Muzică și poezie, artă și oratorie, veșminte speciale și tonalități solemne se unesc pentru a fermeca mintea închinătorului, dar mult prea des inspirația divină nu este prezentă. Cum te închini și prin ce?

Realitatea crudă, tragică este că eforturile multora de a aduce închinare nu Îi sunt plăcute lui Dumnezeu. Fără călăuzirea Duhului Sfânt nu poate avea loc o adevărată închinare. Acesta este un gând solemn. Nu ai cum să te odihnești noaptea când știi că milioane de oameni religioși, educați nu fac altceva decât să ducă mai departe tradiții și obiceiuri religioase, fără să ajungă nicidecum la Dumnezeu. Modul în care mulți creștini moderni văd închinarea fac pe mulți oameni să nu se simtă în largul lor. Adevărata închinare poate fi proiectată și manevrată? Cât de curând se va ajunge la punctul în care vom numi pe pastor „inginer spiritual”.

„Nu te închini lui Dumnezeu așa cum ar trebui dacă ți-ai compartimentat viața astfel, încât unele zone ale tale se închină, în timp ce altele, nu.”

Aceasta poate fi o mare amăgire, și anume faptul că închinarea se practică numai la biserică sau în mijlocul unei furtuni periculoase sau în fața unor neobișnuite și sublime frumuseți ale naturii. Unii devin foarte spirituali când sunt pe marginea unei stânci abrupte.

Este imposibil să ne închinăm lui Dumnezeu fără ajutorul Duhului Sânt. Acțiunea Duhului Sfânt în înteriorul nostru este cea care ne face în stare să ne închinăm lui Dumnezeu într-un mod plăcut, prin Acea Persoană pe care o numim Isus Cristos și care este El Însuși Dumnezeu. Închinarea noastră uneori este doar pentru Dumnezeu Tatăl, uitând că Dumnezeu este în trei Persoane: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Isus Cristos care este egal cu Tatăl și supus Tatălui în dragoste și Dumnezeu Duhul Sfânt care este egal cu Tatăl și Fiul și totodată supus Tatălui și supus Fiului. Închinarea trebuie să fie pentru Dumnezeu Tatăl, pentru Dumnezeu Isus Cristos și închinarea noastră trebuie să fie făcută prin Duhul Sfânt și pentru Duhul Sfânt. Ideea că oricine se poate închina este complet greșită. Ideea că ne putem închina fără Duhul este iarăși greșită. Nu poți să te debarasezi de Duhul, să-L pui într-un colț și să uiți de El și să continui să te închini lui Dumnezeu. Numai Duhul Sfânt știe cum trebuie să ne închinăm lui Dumnezeu într-un mod plăcut.

Așadar, închinarea își are originea în Dumnezeu și ajunge la noi, de unde apoi se reflectă, ca într-o oglindă. Dumnezeu nu acceptă nici un alt fel de închinare.

Nu se poate să aducem o închinare care să Îi fie în întregime plăcută Lui Dumnezeu dacă știm că avem în viețile noastre lucruri care Îi displac Lui. Nu ai cum să te închini cu adevărat și cu bucurie lui Dumnezeu duminica și să nu te închini și lunea. Nu poți să te închini lui Dumnezeu cu o cântare veselă duminica și apoi, cu bună știință, să nu Îi fii pe plac în modul în care îți desfășori afacerile lunea și marțea.

Nici o închinare nu Îi este în întregime plăcută lui Dumnezeu dacă este în mine ceva ce Îi displace Lui.

Citate de: W. Tozer, Whatever Happened to Worship.

Acest articol a fost publicat în Eseuri, Ganduri, INTERESANTE și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s