Reîntoarcerea Leului. Un gând din Psalmul 2

«Pentru ce se întărâtă neamurile și pentru ce cugetă popoarele lucruri deșarte? Împărații pământului se răscoală, și domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului și împotriva Unsului Său, zicând: „Să le rupem legăturile și să scăpăm de lanțurile lor!”…Acum, dar, împărați, purtați-vă cu înțelepciune! Luați învățătură, judecătorii pământului! Slujiți Domnului cu frică și bucurați-vă, tremurând. Dați cinste Fiului, ca să nu Se mânie, și să nu pieriți pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toți câți se încred în El!»

***

Richard (Inimă de Leu) a fost regele Angliei în anii 1189-1199. 

Richard era un conducător excelent, un bun general, un curajos luptător, alergător, poet și cel mai instruit cavaler care a îmbrăcat armura strălucitoare. Avea și un frate, John. El era fratele plin de vicii, egoist, crud, viclean și cinic care mai târziu a cauzat multe probleme regelui.

Richard a condus a treia cruciadă ducând în Orient cea mai puternică și bine echipată armată. Când se lupta ca să-l învingă pe Saladin, împărăția sa trecea printr-o mare criză. Cancelarul pe care îl lăsase în Anglia făcuse abuz de putere iar John, fratele său, a complotat să ia tronul. Când Richard a fost prins și luat ca ostatec de Leopold de Austria, John s-a bucurat enorm de mult sperând tot mai mult să urce la tron în locul fratelui său.

În timpul acesta…poporul suferea și aștepta întoarcerea împăratului. Însă Richard continua să întârzie.

Într-o bună zi, regele a revenit. A debarcat în Anglia și s-a dus direct în sala tronului. Marele Richard si-a intrat în drepturi și nimeni nu a îndrăznit să i se opună. Poporul a fost copleșit de bucurie. Au bătut clopotele Londrei. Leul se întorsese! Trăiască Regele!

***

Vine o zi când un Rege mai mare decât Richard Își va revendica drepturile asupra unui teritoriu mai mare decât Anglia. Cei care au abuzat de absența Lui, care și-au însușit bunurile Lui, care au administrat necinstit lumea Lui, toți vor fi măturați, nimiciți. „Orice ochi Îl va vedea; și cei ce L-au străpuns…” – cum te/mă va găsi Cristos când va veni să-și revendice drepturile?

Psalmul 2 concluzionează spunând: „Purtați-vă cu înțelepciune! Luați învățătură… Dați cinste Fiului ca să nu Se mânie…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Ganduri, INTERESANTE și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s