Greșelile Evei

Sursa foto: http://comorinemuritoare.ro/bLOGOS/wp-content/uploads/2013/03/adam-eva-sarpele.jpgPervertirea Scripturii îți va perverti viața. Trei greseli care au condus-o pe Eva în păcat:

   1. Eva a SCOS din Cuvântul lui Dumnezeu.

In raspunsul ei pe care l-a dat Diavolului (Geneza 3:2), Eva a omis cuvântul „după plăcere” (Geneza 2:15).

   2. Eva a ADAUGAT la Cuvântul lui Dumnezeu. 

Tot în răspunsul ei (Geneza 3:3), de data aceasta, Eva adaugă ceva ce Dumnezeu nu spusese în porunca dată anterior (Geneza 2:17). Eva adaugă „să nu va atingeți de el” când Domnul a spus doar „să nu mânânce din el”. 

Eva nu doar că a făcut ca porunca originală a lui Dumnezeu să pară „mai puțin binevoitoare” omițând cuvintele lui Dumnezeu, dar a făcut-o „mai aspră” adăugând cuvintele „să nu vă atingeți de el”. Ioan ne spune clar: „Poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3). Diavolul chiar asta dorește, să ne induca sentimentul că poruncile lui Dumnezeu sunt grele!

   3. Eva a MODIFICAT Cuvântul lui Dumnezeu. 

Dumnezeu nu a spus „ca să nu muriți”(Geneza 3:3b). El a spus „căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit” (Geneza 2:17). Satan a prezentat o pedeapsă ieftină, o pedeapsă care nu părea aspră deloc.

Odată ce, la fel ca și Eva, ne raportăm astfel la Cuvântul lui Dumnezeu (omițând, adăugind sau modificând textul) noi, practic, îi deschidem ușa larg lui Satan pentru amăgirea lui finală.

Satan i-a dat posibilitatea Evei să se gândească la pom fără „să țină seama de Cuvântul lui Dumnezeu”. Eva a văzut că era bun de mâncat și plăcut de privit și astfel nu a mai ținut cont de porunca lui Dumnezeu ci s-a lăsat condusă de poftele ei. Între binecuvântare și blestem, Eva a ales blestemul. Blestem pentru care întreaga rasă umană suferă astăzi.

Warren Wiersbe afirmă următoarele:

„Credința în adevărul lui Dumnezeu conduce la victorie, credința în minciunile lui Satan conduce la înfrângere.”

Primește Cuvântul așa cum este el, fără să-i aduci vreo modificare pentru ca să te poți bucura de victorie alături de Cel care deja l-a învins pe Ispititorul. 


Acest articol a fost publicat în Ganduri, INTERESANTE, Predici și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s