– Verset de Aur pentru aceste Sărbători –

11425127_480961308723322_7511192839015228094_o

„De ce vă cheltuiți argintul pe ceea ce nu este pâine și truda pe ceea ce nu satură? …” Isaia 55:2a

Mă gândesc la toți cei care în aceste zile au depus eforturi peste eforturi ca să cheltuie banii pe lucruri care după 8 Ianuarie vor ajunge fie uitate pe rafturi, fie rupte și, în cele mai multe cazuri, poate chiar la gunoi.
Mai dăm banii pe mâncăruri care mai de care și, așa cum se întâmplă în unele cazuri, pe data de 2-3 Ianuarie, mulți ajung la detoxifiere prin spitale, prelungindu-și concediul pe un pat de spital.

Nu e ironic? Totul are un preț astăzi… Așa de mult suprasolicităm până la epuizare trupul pe care îl avem și apoi investim în medicamente încercând să îl recuperăm, cheltuindu-ne banii. Tot ce câstigam îmbolnavindu-ne (fizic și psihic) ajungem să cheltuim în a ne căuta de sănătate.
Recunosc că și eu am o bucată de vreme de când chiar doresc să îmi iau un Apple Watch (nu conteaza de care, Apple să fie) – dar de fiecare data când mă așez în fața calculatorului să îmi iau unul (second, bineințeles) mă ia prin surprindere versetul de mai sus și apoi mă întreb: „Mă ajută? Ține de foame? Cât îl voi folosi?” – iar de cele mai multe ori, poate frustrat, închid computerul și îmi țin banii în buzunar.

De ce să îți cheltui argintul, câștigul muncii tale pentru ceva care nu satură?„Ce dorești de Craciun?” – m-a întrebat cineva zilele trecute. Nu vreau nimic, vreau ca oamenii să fie buni, să învețe să iubească, să treacă peste orgolii, peste frustrările lor, peste ne-ajunsurile lor, vreau să fie… oameni! Vreau ca oamenii să-și aducă aminte de Mântuitorul dar nu, nu prin braduri și zorzoane, nu prin haine scumpe și mâncăruri alese – vreau să mergem cu gândul la iesle și apoi… apoi la cruce!

Ascultați-Mă cu atenție și mâncați ce este bun, desfătați-vă sufletul cu mâncare gustoasă!” Isaia 55:2b

Fă-ți timp să stai la masă cu Mântuitorul, fă-ți timp să asculți și apoi hrănește-te cu cuvintele Domnului! Nu există cruce fără iesle! Să citim și să ne amintim cum Dumnezeu s-a facut om, s-a născut, a crescut, a învățat o meserie, a lucrat ca mai apoi să urmeze scopul pentru care a venit pe pământ: Crucea! Să se nască și să crească să ne mântuiască!

Căutați-L pe Domnul cât timp mai poate fi găsit! Chemați-L cât timp mai este aproape!” Isaia 55:6

Poate că este ultimul Craciun când îl mai poți găsi pe Isus, poate că e ultimul an când te poți bucura de El. Oprește-te din alergarea ta, din cheltuiala ta – oprește-te la masa Lui.

Acest articol a fost publicat în Ganduri, INTERESANTE și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s